ROULETTE (S)

Sundsvallsbördiga Roulette bildades redan 1985 och byggde snabbt en following via livespelningar och support från lokalradion. 1986 gick bandet till final i tävlingen ”POP-86” anordnad av Hard Rock Café. I juryn satt inga mindre än Tommy Nilsson and Kee Marcello som båda blev mäkta imponerade. Några singelsläpp och TV framträdanden följde, men den planerade debutskivan drogs in av bandets dåvarande bolag CBS. Frånsett singeln ”Only the strong” (1990) skulle det dröja ända till 2008 innan ett livstecken hördes från Roulette i form av samlingsplattan ”Better late than never”. Upplagan, begränsad till 1000 exemplar, sålde slut i ett nafs vilket 2010 resulterade i en reviderad upplaga

Efter många års spelande i andra band började basisten Hansi Fellbrink 2013 skriva nytt material med Roulette i åtanke. En försiktig och långsam process i att åter etablera bandet på den melodiösa rockscenen inleddes via de självfinansierade singlarna ”Secret room” (2015), ”Right by your side” (2016) samt ”The only way” (2017). 2019 släpptes äntligen fullängdaren ”Now!” som fick stor uppmärksamhet runt om i världen, framröstad som ett av årets bästa melodiska rockalbum av till exempel Rocknytt.

Under 2022 gjorde bandet en framgångsrik headline-turné i Spanien samt spelade på flera festivaler. Bland annat headlineade man Scandirock Melodic 2022 i Göteborg, framträdde på All Star Fest i Belgien samt Sabaton Open Air där de fick höga betyg för sitt framträdande. Dessutom röstades singeln “Ready For Friday Night” fram till en av årets bästa singlar 2022 av Rocknytt och PlanetAOR.com.

I somras släpptes senaste singeln “Summer Day” tillsammans med en härligt somrig och 80-talsinspirerad video. Ett nytt album är planerat att släppas under första hälften av 2024.

Rocknytt Cruise är stolta över att kunna presentera Roulette, ett av Sveriges i särklass bästa AOR-band!

Rocknytt Cruise