HARDLINE (US)

Legendariska amerikansk-italienska Hardline har en stor och hängiven publik i Sverige sedan många år. Parhästarna Johnny Gioeli (sång) och Alessandro Del Vecchio (gitarr, keyboards, produktion) behöver ingen närmare presentation. Dessa herrar samarbetar med en ansenlig mängd olika band, varav Rated X, Resurrection Kings, Revolution Saints och Gioeli-Castronovo är några exempel. Moderskeppet Hardline, bandet som från början innehöll AOR-kungligheter såsom Neal Schon (Journey, Bad English) och Deen Castronovo (Journey, Bad English, Revolution Saints), har med åren blivit en melodic rock-institution av rang.

Hardline bildades 1991. Debutalbumet ”Double Eclipse” som släpptes året därpå ledde till att bandet fick öppna för Mr Big och Extreme. Skivan blev en succé med flera stora singlar och videor som visades med hög rotation på MTV.

Det är en stor ära för oss att välkomna Hardline till Rocknytt Cruise 2024! Båten kommer garanterat gunga lite extra när bandet river av odödliga klassiker som ”Hot Cherie””Takin’ Me Down”, “In The Hands Of Time”, Can’t Find My Way”, “Everything”, “Dr. Love” and ”Rhythm From A Red Car”.

Rocknytt Cruise