VELVET INSANE (S)

Sveriges mest autentiska glamrockband, Velvet Insane, är ett glädjespridande energiknippe. Gillar du band som KissSladeNew York Dolls och Sweet – håll till godo! Rötterna finns i 70-talets glamrock och levereras med oemotståndlig ungdomlig energi och ett sväng som lär framkalla träningsvärk dagen efter.

Det tioårsjubilerande bandet släppte nyss tredje albumet ”High Heeled Monster”, som redan fått fin kritik i såväl Rocknytt som internationellt i Classic Rock Magazine och Rock Hard. En platta fylld till bredden med livsbejakande glamrock med stora refränger, gåshudsframkallande ballader och högenergisk rock’n’roll – producerad av legendariska Tomas Skogsberg i Sunlight Studios.

”High Heeled Monster” kan stoltsera med gästartister som Dregen (Backyard Babies, The Hellacopters), Chips Kiesbye (Sator) och Bonni Pontén (Asta Kask). Bandet har också samarbetat med såväl Bruce Kulick (ex-KISS) och Jesper Binzer (D-A-D) som svenska 70-talshjälten Harpo.

Sätt på dig glitterkostymen och platåskorna och gör dig redo för ett riktigt sjöslag när Velvet Insane äntrar scenen på Rocknytt Cruise 2024!

Rocknytt Cruise