TYKETTO (US)

Tyketto bildades 1987 i New York av f.d WAYSTED-sångaren Danny Vaughn och bandets musik kan sammanfattas som ett konglomerat av Bon Jovi och Whitesnake utan att man hamnar helt fel musikaliskt sett. Klassisk hårdrock med en väldigt melodisk touch. Den rätt fantastiska debutplattan “Don’t Come Easy” släpptes 1991, men liksom många andra klassiska hårdrocksband blev Tyketto ännu ett offer för Grungen som svepte över världen som en farsot och tyvärr så blev det mer än ett band som släppte grymma plattor under tidigt 90-tal som aldrig lyckades att cementera sin riktiga plats i musikhistorien. En andra platta, “Strength in Numbers” så dagens ljus såg dagens ljus 1994 innan Danny Vaughn lämnade bandet av personliga skäl och ersattes av Steve Augeri och plattan “Shine” med Augeri släpptes 1995 men föll inte den gamla publiken i smaken då den lät väldigt annorlunda mot de två första plattorna. För att göra en lång historia kort så återförenades Tyketto med Danny Vaughn 2009 och 2012 släpptes albumet “Dig Down Deep” och följdes upp av plattan “Reach” 2016.

Bandet har nu varit igång sedan 2009, men turnerat väldigt sparsamt och det är med stolthet vi nu kan presentera detta grymma rockband på Rocknytt Cruise. Den svenska publiken får nu äntligen sjunga med i melodiösa örhängen som ”Forever Young”, ”Wings” och ”Standing Alone” igen. Det lyfter vi på hatten för!

Rocknytt Cruise