CATS IN SPACE (UK)

Här levererar vi en Sverige-debut som heter duga. Ta och blanda ihop Queen, ELO, Elton John, Uriah Heep och allt som har med 70-talet att göra… så har du CATS IN SPACE – ett band fullmatat med majestätiska låtar, skyhöga stämmor, power ackord, dånande trummor och bas och enorma, symfoniska keyboards.

Bandet från Horsham, West Sussex tog sig in på den brittiska rockscenen 2015 och byggde snabbt upp ett rykte som ett av de bästa klassiska rockbanden som växt fram detta århundrade och på kort tid, och med två kritikerrosade album under bältet hade de turnerat stora brittiska arenor med STATUS QUO, DEEP PURPLE och THUNDER. De medverkade också med PHIL COLLINS och BLONDIE i Londons Hyde Park. Efterföljande headlinespelningar och festivalframträdande, med två kritikerrosade album i ryggen följde (inklusive en speciell show på The London Palladium med BONNIE TYLER) och cementerade bandets rykte ytterligare.

Den senaste plattan “Kickstart The Sun” släpptes 2022 och gick raka vägen in på UK National Rock Chart som nummer 1, blev nummer 5 i National Independent Chart och nummer 11 i National Physical Album Chart.

Deras musikaliska historia kommer garanterat att leverera en kväll av klassisk rockmusik som kommer att få dig att känna dig upprymd, lycklig och ta dig tillbaka till 70-talet. Recensionerna och citaten är ingen hype. Bandet levererar alltid grymma liveshower (som ständigt får överväldigande recensioner från den brittiska musikpressen) och är på väg att gå upp ytterligare en nivå!

Nu kommer de äntligen till Sverige och Rocknytt Cruise. Det vore helt enkelt en KATT-astrof om du missar dem!

Rocknytt Cruise