BROTHER FIRETRIBE (FI)

Det är häpnadsväckande hur många stora band de tusen sjöarnas land har fostrat. Finland brukar förknippas med tyngre, mörkare grupper som t ex Amorphis, Sentenced, Children Of Bodom, Stratovarius och Nightwish, eller mer skojfrisk ”trallmetall” som Lordi och Beast In Black.

De senaste femton åren har även den melodiösa rockscenen ynglat av sig flera framgångsrika akter. Det är inte längre bara legendariska Hanoi Rocks som förknippas med finsk, melodiös och glammig hård rock. Reckless Love, One Desire och Shiraz Lane är bara några av dagens framgångsrika namn. Bandet som (i alla fall snudd på) startade den nya finska vågen av modern melodiös hårdrock, och genom det också en kulturgärning som inte ska förringas, lever alltjämt och har hälsan.

Via den smått legendariska debuten ”False Metal” (2006) och uppföljaren ”Heart Full Of Fire” (2008) hittade Brother Firetribe ett eget sound influerat av storheter som Van Halen och Journey. Mängder av såväl inhemska som utländska band har tagit inspiration, inte minst här hemma i Sverige. Bandet betraktades länge som Nightwish-gitarristen Emppu Vuorinens sidoprojekt. Numera står Brother Firetribe på egna stadiga ben då Emppu 2020 lämnade bandet.

Senast bandet var i Sverige var 2014 så därför är det med stor glädje vi välkomnar dessa finska AOR-mästare tillbaka! Äntligen får vi njuta av det grandiosa soundet dränkt i unika och feta keyboardljud med massiva refränger vi alltid älskat Brother Firetribe för.

Exklusivt på Rocknytt Cruise 2024 så klart!

Rocknytt Cruise