ANGEL (US)

Angel från Washington D.C upptäcktes av Gene Simmons på en nattklubb och hamnade på skivbolaget Casablanca. Samma som Kiss. Angels scenklädsel i helvitt var en medveten kontrast till Kiss, som alla bar svart. Bandet hade en väligt androgyn framtoning och väl utarbetade scenuppsättningar. Den självbetitlade debutplattan släpptes 1975 och följdes i sin tur av “Helluva Band” (1976)“On Earth as It Is in Heaven” (1977), “White Hot” (1978) och “Sinful” (1979) innan bandet lades ner 1981. Bandet fick aldrig något riktigt stort genombrott, men hade och har alltid haft ett stort följe av fans och en kultstatus utan dess like och många av plattorna sålde väldigt bra i Sverige. I slutet av 90-talet återbildades bandet och släppte plattan “In The Beginning” (1999). 2019 kom så ytterligare en ny platta “Risen” som fick väldigt bra kritik och 2023 kom så senaste plattan “Once Upon a Time” som verkligen låter som “gamla” Angel. Det låter dessutom riktigt fräscht!

Nu kommer Angel till Sverige för första gången på över 20 år och det med två originalmedlemmar. Sångaren Frank DiMino och gitarristen Punky Meadows. Detta blir en helt unik spelning på Rocknytt Cruise som du inte vill missa. Självklart är bandet klätt i vitt!

Rocknytt Cruise